torsdag den 16. juni 2011

Acer Iconia Tab W501 med Windows 7

Den ultra korte version af anmeldelsen: Acer Iconia Tab W501 er en netbook med touch skærm, uden tastetur.

Her kommer den længere version.
Nu har jeg lige udnævnt Acers nye tablet med Windows 7, til en netbook. Det er ikke helt fair, men det skyldes i høj grad at C50 processoren der sidder i den er AMD's svar på Intel's populære Atom processor. C-50 er en 1GHz dual-core processor der, i ydelse, ligger mellem Intel's Atom N455 og N550. Men Iconia Tab har, til forskel fra de fleste netbook's, både bluetooth og HDMI udgang.

Når nu jeg er igang med specifikationerne:
- 10,1" multi-touch skærm med en opløsning på 1280x800 pixel.
- 32GB SSD disk, men mulighed for udvidelse med et SD kort.
- 2GB ram
- WiFi og en udgave med 3G.
- Fås med Windows 7 Home Premium eller Business.
- 2 stk. USB porte, hvor ad den ene kan benyttes til den keyboard dock, der kan tilkøbes.
- 2 stk. kamera. Et foran på 1,3 MP og et bagpå, der også er på 1,3 MP.
- 3 Cellet batteri med en batteritid på 4-6 timer afhængig af brug.
- Mål: 27,5 cm x 19 cm x 1,6 cm
- Vægt: 970 gram

Første indtryk
Jeg havde forventet en enhed der var tynder og letter, som en iPad eller en Android tablets. Hvorfor er det at den skal være tykkere, bredere, tungere og mere klodset? En forklaring kan være at den har standard USB og HDMI stik, samt at processoren har behov for køling. Eller er det bare for at holde prisen nede, at der er gået på kompromis med designet?

Windows 7 og touch skærm
Det er jo en kendt sag, at Windows ikke er designet til touch skærm. Microsoft har gjort meget for at understøtte touch i Windows 7 og det fungere i det store hele da også gangske udmærket. Dog er det tydeligt at visse elementer og programmer er designet til brug med en mus og ikke med fingeren. Dette kommer for eksempel til udtryk i internet browseren, her skal man have fat i baren i siden af vinduet for at skrolle ned over en hjemmeside. Acer har løst dette problem ved at levere tablet pc'en med en browser der er optimeret til finger brug.
Det er først med den kommende Windows 8 at Microsoft laver et operativsystem der er der bygget til touch og mobil processorer.

Er ikke en iPad konkurrent
Jeg ser ikke Acer Iconia Tab W501 som en konkurrent til iPad eller en tablet med Android. Jeg mener slet ikke man kan sammenligne disse produkter, en Windows tablet skal sammenligens med en bærbar pc. Hvis man til dagligt arbejder med en Windows pc og har behov for at have en lille pc med sig rundt, så kan Acer Iconia Tab være den rigtigt løsning. En lille og let pc hvor man kan køre stort set alle de programmer man er vandt til at bruge.

Ikke meget plads
32GB disk plads er ikke meget til en Windows maskine, en netbook pc har mindst 160GB harddisk. Alene Windows og de pre-installeret programmer fylder de første 15-16GB, det efterlader ikke meget plads til ekstra programmer og data. En løsning kan være at sætte et 32 eller 64GB SD kort i og flytte brugerprofilen over på dette kort.

Ok til multimedia
Online video tjenester som TV2 Sputnik og DR NU køre fint på denne tablet pc og det er også muligt at afspille DVD film på den, dog skal man tilslutte et eksternt DVD drev eller streame dem fra en NAS eller ligende, og da Acer Iconia Tab kommer med Dolby Virtual SurroundSound er lyden faktisk også ganske god.

I grunden en udmærket lille pc
Hvis ens behov ikke er meget større end at man kan klare sig med en 10" skærm, 32GB harddisk og en ikke så voldsom processor, så er det en endelig en ganske god pv, den er nem at have med, nem at bruge, selv det virtuelle keyboard er til at arbejde med. Faktisk synes jeg at det er bedere at skrive på end virtuelle keyboard på en Android tablet. Og det faktum at man kan køre det samme programmer som på ens "rigtige" pc, er bestemt også vær at tage med.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar