onsdag den 24. november 2010

Windows Phone 7 - Hands on

Så fik jeg endelig fat i en WP7 telefon. Det er en HTC Trophy.
Dette er en test anmeldelse af selve telefonen, men der i mod mine indtryk af Windows Phone 7.

Jeg har været noget skeptisk omkring WP7. Der har floreret en masse rygter omkring Microsofts nye OS til SmartPhones, og det er jo ikke til at vide hvad der er op eller ned, før man har haft hænderne på produktet.

Jeg må sige at jer er positivt overrasket, men jeg havde også frygtet at Microsoft ikke havde formået at løfte opgaven overfor konkurrenter som iPhone og Android. Jeg synes at de er tæt på målet.
Jeg vil lige liste nogle at minuserne ved WP7:
- Kommer først på dansk om et års tid.
- App storen er noget begrænset endnu.
- Man kan, som dansker, ikke få adgang til app store. (Den vender jeg lige tilbage til).

og så lige nogle plusser.
- Super god integration til Exchange, SharePoint og Office. Selvfølge, det er jo Microsoft produkter.
- Gode spil via Xbox live.
- Overskuelig og simpel brugerflade. Jeg har endnu ikke fundet steder hvor man skal lukke et program ved at trykke på et alt for lille kryds.

Brugerfladen er bygget op af såkaldte hubs. En hub er en stor knap der giver adgang til forskellige områder, for eksempel giver "People" hubben adgang til ens diverse sociale netværk som facebook, men også andre "People" relaterede ting som adressebogen.

App store eller marked, kræver lige en særlig omtale, for godt nok kan man som dansker ikke få adgang til app store, men hvis man starter med at oprette en ny Windows Live eller Hotmail konto oh så angiver at man er bosiddende i USA, så er der fuld adgang til App store.
Der er ikke et kæmpe stort antal applikationer tilgængelig på nuværende tidspunkt, men der er da af lige vel en del. Det fleste apps kan hentes ned i en prøve version og man kan så vælge at købe dem senere hvis man synes. Det skal dog her bemærkes, at de apps man køber på sin engelske WP7 telefon ikke kan overføres til den danske udgave når den kommer.

Windows Phone 7 er nem at bruge og logisk opbygget. En rigtig godt business telefon, men også god hvis man er til spil og for eksempel i forvejen har en Xbox og bruger Xbox Live.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar