mandag den 8. marts 2010

Test af: Livescribe Pulse Smartpen

En SmartPen optager, hvad du skriver, og hvad der bliver sagt omkring dig, mens du skriver. Efterfølgende kan du overføre indholdet til din computer og gemme det som PDF eller et tekst-dokument. Det lyder smart, men er det nu også det?

Pennen er nem at tage i brug. Der følger en god vejledning med på dansk, og der henvises til en hjemmeside med introduktions- og ”kom godt i gang” videoer. Disse er dog på engelsk. Der følger ikke noget software med i pakken. Det skal hentes fra hjemmesiden, hvilket jo heller ikke er det store problem, da man så samtidig er sikker på, at få det nyeste software installeret på sin pc eller mac.

Der går ikke lang tid, før jeg blev fortrolig med at bruge pennen, og snart fik jeg skrevet en hel masse i hånden, hvilket jeg bestemt ikke er vant til.

Pennen sluttes nemt til computeren ved hjælp at en lille dockingstation, der samtidig fungere som lader. Når programmet Livescribe Desktop starter, kan jeg se de sider, jeg har skrevet i den medfølgende blok på min computer. Smart! Teksten ligner en sort/hvid scanning, men noget af teksten står med grønt. Det er de steder, hvor jeg har bedt pennen om at optage lyden/samtalen/mødet, mens jeg skriver. Så kan jeg se, hvad jeg skriver, mens jeg hører lyden.

SmartPen kan mere end det. Bagerst i den medfølgende blok er der en slags kontrolpanel, der blandt andet indeholder en regnemaskine samt forskellige symboler til at indstille pennen med. Det virker ved, at man prikker let på symbolet, og det lille display på pennen viser så den tilsvarende menu eller status. For eksempel regnemaskinen; man prikker på tallene og symbolerne på den trykte lommeregner i blokken og displayet på pennen viser de hvad man trykker og udregnede resultatet, præcis som displayet på en lommeregner.

Apps eller små smarte programmer
Pennen er udstyret med nogle små programmer til underholdning eller arbejde. For eksempel kan man tegne et lille klaver på sin blok, hvorefter man kan spille på klaveret. Eller man kan skrive et ord på engelsk og få pennen til at sige ordet på kinesisk, spansk eller andre sprog. Det er dog kun en demoversion, der følger med. Den fulde version, samt mange andre Apps, kan købes online.

Det ligger i papiret
For at kunne gøre brug af pennens mange muligheder, skal man have noget papir, og det skal ikke være almindeligt papir, men DotPaper. Hele hemmeligheden bag SmartPen ligger nemlig i papiret. Der er så mange små prikker, også kaldet MicroDots, på papiret, at det ved første øjekast ser ud som om, at papiret ikke er hvidt, men har en svag grøn nuance. Pennens infrarøde kamera læser disse MicroDots, og ved hjælp at dem, ved pennen præcis hvor på papiret, der bliver skrevet. Ja den ved endda på hvilken side af blokken, du skriver.

Blokken, der følger med pennen, er en A5-blok med linjeret papir og spiralryg. Her stopper al lighed med en standard skrive-blok fra boghandlen. Blokken er nummeret, og der er et kontrolpanel nederst på alle sider. Panelet bruger man til at starte eller stoppe optagefunktionen. Man kan aflytte det, man har optaget, spole i det og justere afspilningshastig og lydstyrke samt få adgang til pennens menusystem. Det er ikke mindre end genialt. Det betyder blandt andet, at det kun er nødvendigt med én knap på pennen, der bruges til at tænde den med. Alt andet klares ved at trykke på papiret.
Nu tænker du nok, at så er du tvunget til i al evighed at købe blokke fra LiveScribe, men det behøver man ikke. I LiveScribe Desktop programmet findes en mulighed for at printe sine egne blokke. Der findes fire forskellige blokke af 25 sider. De printede blokke er fine, dog har jeg haft nogle problemer med at benytte kontrolpanelet på det papir, jeg selv har printet. Hvis man vil være sikker på, at det virker, anbefaler LiveScribe, at man benytter en PostScript printer, hvilket også løste de problemer, jeg havde med papiret. Næsten…

For, som jeg skrev, der er fire blokke, man kan printe ud selv, og som jeg tidligere har forklaret, ved pennen præcis hvilket stykke papir, man bruger, og hvilken blok det tilhører. Det faktum kan give nogle spøjse resultater. Hvis man printer to kopier af blok nummer et og skriver på samme side af blokken, så tror SmartPen, at du skriver det hele på det samme stykke papir, og det gør den elektroniske udgave fuldstændig ubrugelig, da teksterne ligger oveni hinanden, og det kan ikke skilles ad. Så bruger man muligheden for selv at printe blokken, er det vigtigt, at man holder rigtig godt styr på sine papirer, da den elektroniske udgave af ens noter ellers kan være tabt. Æv! Man kan dog godt benytte samme blok flere gange, man skal bare huske at arkivere den første blok på computeren, før man begynder at bruge den nye blok. Når blokken arkiveres, slettes den fra pennens hukommelse og ligger herefter kun på computeren.

Konklusion: En gadget
Jeg synes, at SmartPen er et sjovt stykke gadget, men for mit vedkommende, kan jeg ikke se de store anvendelsesmuligheder. Jeg skriver sjældent i hånden, og når jeg gør det, er det kun korte noter. Så at huske at have SmartPen med mig, for slet ikke at nævne blokken! Det dur ikke for mig.

På den anden side, hvis man ofte tager noter til møder eller forelæsninger, eller bare er typen, der foretrækker at skrive i hånden, Så kan jeg godt se det smarte i pennen. Tænk at have sine noter på computeren, kædet sammen med det der blev sagt, med mulighed for at sende dem på e-mail, printe en arbejdskopi, kopiere noter til Word og selvfølge tage backup af dem.


Hvad får du med
- SmartPen
- Dockingstation
- En A5-blok med linjeret DotPaper
- Headset
- Etui
- Ekstra blækpatroner til pennen
- Dansk vejledning

Prisen: SmartPen 2GB, kr. 1.495,-
SmartPen 4GB, kr. 1.995,-

Venligst udlånt af LiveScribe Danmark – www.smartpen.dk

1 kommentar:

  1. The player is at all times in management and clicks on the ‘PLAY NOW’ button each time they're prepared. The wheel closest to the following drop of the ball is then automatically chosen because the wheel on which the player is betting for this recreation round. All the familiar elements of our world-class Live Roulette are right here, but Lightning Roulette provides players the prospect to win greatly multiplied payouts on a Straight 우리카지노 Up wager.

    SvarSlet