tirsdag den 5. juli 2011

HTC nye top model hedder Sensation

HTC er glade for at bruge store navne til deres telefoner: Lige fra Hero, Legend, Desire, Incredible og nu Sensation.
Jeg vil nok ikke gå så langt, at jeg vil kalde HTC's nye top model for en sensation, med hardware specifikationer hvor processor kraft og ram ligger noget konkurrenternes produkter.

Specifikationer:
- 1,2 GHz dual-core processor
- 4,3" skærm med en opløsning på hele 540x960 pixel
- 8 MP kamera med autofokus og dobbelt LED blitz
- 1 GB hukommelse
Mål: 126,1 x 65,4 x 11,3 mm
Vægt: 148 gram!
Se flere specifikationer her

Taber på hardware
HTC Sensation er noget efter konkurrenterne hvis man kigger på hardware specifikationerne. Jeg har kørt test af CPU og forskellige grafiske test på den og sammenlignet med andre telefoner og her taber Sensation. Den er som de fleste andre HTC telefoner noget tungere en konkurrenterne og så har den kun 1GB hukommelse hvor andre har 16GB bruger hukommelse.

Skærmen er super
Med en opløsning på hele 540x960 pixel (som på iPhone4), er Sensation den Android Smartphone med den højeste skærmopløsning på markedet i øjeblikket. De ekstra pixel giver en god oplevelse af brugerfladen og på apps som Teamviewer og når man skal se billeder eller video. Hvis jeg skal sige noget negativt om skærmen, så kunne det være at sort ikke er helt sort, men nærmest grå eller samme farve som skærmen er når den er slukket. På min SGSII er den helt sort hvilket er et plus når man ser film.

Software og brugerfladen er i top
Den nye version af HTC Sense, der ligger på Sensation er helt i top, der er gjort noget ud af både oplevelsen og brugervenligheden. Det er klart her HTC vinder.
HTC Sense er fyldt med brugbare programmer og widgets, Blandt andet Friend Stream, hvor man kan samle alt information fra forskellige sociale tjenester, og navigation med offline kort.
Startskærmene i HTC Sense er flotte og med 3D effekter der vil gøre sig rigtig godt på HTC kommende Smartphone med 3D skærm.

Bruger venlig låse skærm
Der er gjort noget ud at HTC Sense version 3, specialt den nye låse skærm, er jeg vild med. Det er rigtig praktisk at kunne få adgang til foreksempel e-mail direkte fra låse skærmen. Når man skal låse telefonen op, skal man trække en ring, nederst på skærmen, til et andet sted på skærmen og så holde den der et par sekunder hvorefter telefonen låser op. Der er fire program genveje på låse skærmen og hvis man trækker en genvej ned på ringen og holder den der et øjeblik kommer men direkte ind på programmet. Det er en rigtigt god funktion, som jeg hurtig har vendet mig til at brugt.

Online film og e-bogs tjeneste
Med HTC Sense version 3, følger tjenesten Watch, der er en online film butik. Her kan man købe adgang til film, som man kan få streamet til telefonen. Kvaliteten er i top, men udvalget af film er ikke så stort på nuværende tidspunkt, men det kommer forhåbentlig. Jeg mangler at kunne se filmen på mit tv via DLNA, måske kan man, men jeg har ikke fundet en indstilling til dette.

Konklusionen...
må være at jeg synes rigtig godt om HTC Sensation og jeg er lidt ærgerlig over at skulle returnere mit anmelder eksemplar i dag. Men sådan er det.
HTC er rigtige gode til at lave god om brugervenlig software, men på minus sider trækker vægten ned.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar